Tuesday, 8 November 2011

Siape Die. :)

hehehe,, haaa,, mesti pelik kan.. :) actually aku bukan siya a.k.a nur asiah bte rouah.. i'm one of her bff.. tadi aku im siya on fb,, ask her for update blog die coz aku rindu nak bce entry die yg bru brpe ketul je ni. (pdahal aku sendri x ada blog.*suddenly fall in love untuk ber'blogging' pulak.. :p) then she answered untuk aku yang mengupdate kan blog die. aku blur trus sbb tak pernah ada blog then tetibe siya suruh aku yang update entries untuk die..hihihi..malas sbnrnye..sbb aku pon tgah amat2 busy final.. tapi sebab kesayangan beta ni dah beriya2 siap bagi email and password die,, so aku pon update.. :) ok, direct untuk mengarang karangan special edition untk siya... come back to school.. mengarang karangan.. :)


SIAPA NUR ASIAH BTE ROUAH. :)
Ok my dear kesayangan siya.. :) nak tau siape die??

1. x suke bile die perasan muke die ni mcm ala2 fasha shanda..hahahaa...
*but u know what, kadang2 bile aku belek2 muke fasha,, memang ade iras2 die jugak la.. lebih kurang,, cume fasha sanda lebih glam sbb die artis je kot..wakakaka.. "jgn majuk ye daling".. tapi ni sekarang die dah agak 'gumuks' so ke fasha shandaan die telah hilang secara auto nye dan kembali kepade ke'jawa'an nya semula..hahaha..

2.  die baik sgt2.. tapi kuat touching.. :p
* die ni kuat tacing sbb bile aku post ppe rindu + syg kat ain je,,mesti die ckp,,'yela,,ain je bff ko..aku bukan... / yela,,syg ain je,,aku x' hehehe,,lebih krng mcm ni la ayt2 die.. sweet kan..siya2,,hehehe,, syg awak jugak la syg.. awk pon bff sy.. :)

3. x suke p karoke dgn die
*sbb nnti die xnak lepas mic n x nak plih lagu.. grrrrrr.. klau pilih pon nnti die plih sume lagu yg die nak nnyi je.. geram kan..sabo je la munyet seko ni..ehehee.. nasib bff.. :p tapi kelaka sbb die boleh je pose even klau tgan nnyi time aku / ain snap pic.. :)

4. pndi math
*slalu klau lepas exam msti dalam bas aku dgn siya check jwpan die same ke x dgn aku sbb kami lain2 kelas..hehee..then klua result masing2 check marks sape pling tngi.. opcoz aku..wakakak!!! :p


5. jiwang x rock
*jiwang sbb suke sgt2 lyan lagu lame2 tu,,tnye je la lagu jiwang2 sume kat die.. mesti die tau punye.. hehehe..die slalu ckp aku ni ganas.. bukan gns la yunx,, tapi rock je..wakkakaa..




6. dh nak kwen??
dgr cite dh nak kwen.. btul ke?? :p memndi aku je..ahahaha.. (siya,,ko sndri yg jwab dgn aku tdi eh mse kite im,, jgn mrah ) heehhehe.. nk kwen jgn lpe jmput i k yunx..




7. budak tembam
*die sudah sngat2 tmbam + chubby ye kwan2..x tau la mkan lemak babat sape jdi mcm ni..hehee. die slalu risau sbb die gumuks..ihihihi.. btw,, ko cntek la syg gemuk2.. sbb time zman skolah dlu die la pling kedempeng selain etie..hehehehe..


8. slalu mjuk dgn aku (kuat tacing la tu mcm no 2)
*die kuat mjuk dgn aku zman skolah sbb kami slalu gaduh2..hehehe.kan yunx.. aku slalu mrah die sbb suke cukur kening..hehehe. nnti aku ejek die degawan yg cerite susuk tu...smpi la die majuk betul2..wakakaka..lwak2.. sje je nak saiko die bg x pyah cukur kning lagi,,tapi x jalan jugak.hihihi.. syg siya.. :p


9. cantik
kesayangan hamba ini mmg cntik orgnye..heehe..ayu je,, sweet.. manis.. sbb tu la die gatal sbb semut bnyk dtg..wakakaka.. dh la bijak ,, cntik pulak tu.. untung la sape dpat siya ni...jage kwan aku ni elok2 ye kpde boyfie trsyang siya!..  amaran..aagagagaa..


ok la syg.. enoughhhhhh........ sy sudah mmberikan mase emas sy yg sgt2 mahal ni untuk meng'update' blog anda secara ikhlas.. *upahnye nak handbag je..hihihi.. gugurl kan aku sekarang sbb suke hndbag.. :p... terimas sbb bg kprcyaan kat aku untk update entry ko ni plus tlah mnimbulkan rse syang heii,,rasa syg syg heiiii.. heiiiii,, kpde blog ni.. sooner aku nak buat blog jugak..insyaAllah klau masa2 perak & gangse aku ade lebih2.. aku doakan semoga kita sama2 berjaya di dunia dan akhirat.. insyaAllah..amin...

lagu untuk my dearest ain, etie, siya, alina, azie, nard
http://www.youtube.com/watch?v=229PYHmarRw&feature=related



yang telah memberikan masa2 emas ku kepada blog ini....
hug & kiss:
JajaAman

Tuesday, 4 October 2011

saat itu . . .

aku sayang korang !!
rindu korang !!
always doakan kejayaan korang dunia dan diakhirat kelak ...
sejak kenal korang aku rase sangat2 beruntung sebab korang je yang aku percaya. .
keep ur memories yaa !!

ingat dulu masa darjah enam kte selalu lepak2 kat bawah pokok jarum2 tu kat tebing belakang sekolah time rehat hehe. .memang suke giler lepak situ tengok orang lalu lalang . . ngorat abang2 tengah bawak motor hhehe. .
time nie la hubungan kite semua baru nak bermula. .

time form one semua da jadi anak dara dah hehe tak comot2 lagi macam time sekolah rendah . . da cute da. .konon paling comel la di antara dak2 barat bacth kte hehhe. . comel2 tu la ramai yang dengki kan ? ade je orang tak puas hati ngn kite sampaikan gado bertumbuk2 ngan senior . .

tapi bila pikir2 memang sweet sangat semua tu . . aku sayang korang sangat tau !!ingat even ape pon jadi kite tetap kawan selamanye. .segala pahit dan manis tu akan bersatu menjadi madu . . ape yang penting kite tak lupa antara satu sama lain . . kawan tak semestinye kena bersama so kite semua da berjauhan so pe yang terbaik relation tu tetap berhubung k !!

luv u so muchh !!
ney je yang aku ade hehe 
jaja

kawan aku nie memang suka bercakap, bebel je keje die . . hehhe yang penting perkataan R memang aku  tak ley lupa hehhe . . cayunkk ko lebey jaaaaa :)

ain

ain plak memang ayu orang nye hehhe cun plak tuh . . ayu2 die nie susah nak tackle tau !
pe pon die memang baik orang nye tu yang lelaki pikir dua tiga kali nak ngorat hehe. .jangan mara ain :P

etie

mangsa buli jaja haha. . cian etie selalu kena buli tak pe syg ko sabar je tau ! kecik2 ko pon dapat pakwe yang caring hehhe . . kawen aku nak jadi pengapit ko tau hehe bia jaja jeles wekk !

 
 nad

kawan aku yang paling cantik ! hehe . . haa tol tak die cantik ??kan kan ??hehhe tapi die da ade boyfriend da . .dga cter nak tunang da . .hehhe congrate syg !  
 azie

si chubby yang cumil !! sedey je time azie pindah KL . .tapi tak pe kite jauh pon tetap dihati tau !
sayang ko ketat2 !!
 alina

die je yang still kurus ehh slim hehhe. . jeles sy tau sebab dulu kurus macam alina je ishh3 sekarang sy da debab hahha huduhhh lallalaaa. . .

gegurl !!!! love u all muahhh ! :)

TIP PERKAHWINAN


1. KETIKA MENCARI CALON
Janganlah mencari isteri, tapi carilah ibu bagi anak-anak kita. Janganlah mencari suami, tapi carilah ayah bagi anak-anak kita.

2. KETIKA MELAMAR
Anda bukan sedang meminta kepada orang tua/wali si gadis, tetapi meminta kepada Allah melalui orang tua/wali si gadis.

3. KETIKA AKAD NIKAH
Anda berdua bukan menikah di hadapan penghulu, tetapi menikah di hadapan Allah.


4. KETIKA RESEPSI PERNIKAHAN
Catat dan hitung semua tamu yang datang untuk mendoa’kan anda, kerana anda harus berfikir untuk mengundang mereka semua dan meminta maaf apabila anda berfikir untuk BERCERAI kerana menyia-nyiakan do’a mereka.

5. KETIKA MALAM PERTAMA
Bersyukur dan bersabarlah. Anda adalah sepasang anak manusia dan bukan sepasang malaikat.

6. SELAMA MENEMPUH HIDUP BERKELUARGA
Sedarilah bahawa jalan yang akan dilalui tidak melalui jalan bertabur bunga, tapi juga semak belukar yang penuh onak dan duri.

7. KETIKA RUMAH TANGGA GOYANG
Jangan saling berlepas tangan, tapi sebaliknya justru semakin erat berpegang tangan.

8. KETIKA BELUM MEMILIKI ANAK
Cintailah isteri atau suami anda 100%

9. KETIKA TELAH MEMILIKI ANAK
Cintailah isteri atau suami anda 100% dan cintai anak-anak anda masing-masing 100%.


10. KETIKA EKONOMI KELUARGA MERUDUM
Yakinlah bahawa pintu rezeki akan terbuka lebar berbanding lurus dengan tingkat ketaatan suami dan isteri.

11 .KETIKA EKONOMI BERKEMBANG
Jangan lupa akan jasa pasangan hidup yang setia mendampingi kita semasa menderita.

12. KETIKA ANDA ADALAH SUAMI
Boleh bermanja-manja kepada isteri tetapi jangan lupa untuk bangkit secara bertanggungjawab apabila isteri memerlukan pertolongan Anda.

13. KETIKA ANDA ADALAH ISTERI
Tetaplah berjalan dengan gemalai dan lemah lembut, tetapi selalu berhasil menyelesaikan semua pekerjaan.


tetibe rase excited  nak kawen plak hehhe ? huhu. . selamat mencuba dalam mencari kebahagiaan dalam rumahtangga dan juga dalam kehidupan :) . . yakinlah ALLAH SWT sentiasa ada bersama-sama kita . .

Monday, 3 October 2011

budak baru belajar

Haha first time aku tengok blog kawan-kawan aku, aku still lagi tak tertarik dengan blog nie. .
Kutuk abis dieorang tu siap cakap buang masa la ape la. . hehehe jahat kan ? pastu aku plak yang terpengaruh dengan blog ney and siap suruh member ajarkan hahha. .dieorang memang excited ajar aku buat blog sampai pandai.. tapi nie pon masih terkapai-kapai lagi nak explore benda alah nie . . support dari korang amat di alu-alukan hehe. . ^-*
budak gemok